2021 års Black Week

Ibland känns det som att jag är en del av en familj på stenåldern. Ja, eller det känns som att min familj befinner sig i stenåldern. Jag har, på något sätt, lyckats resa i tiden och bär med mig kunskap om det moderna samhället. Om datorer, mobiltelefoner och annat som ”bara” funnits under de senaste decennierna. Jag är snart 50, mina syskon är något äldre och mina föräldrar är en bit över 80 år vid det här laget. Jag är den enda i min familj som har någorlunda kunskap om hur teknik fungerar. Således har jag blivit en sambandscentral för alla som vill köpa saker under Black Week 2021.

Javisst. Nog för att de inte har någon koll på teknik men något de har stenkoll på är pengar. Särskilt hur man sparar sådana. Black Week 2021 kommer att vara en lika stor hit som förra året, i min familj. Alla vill beställa saker online, men ingen vet hur man gör. Ingen förutom jag då. Under Black Week 2021 kommer vi att ses någon dag hemma hos mina föräldrar. Alla kommer att sitta i en ring runt mig. Sedan kommer de, en efter en, önska hemsidor jag ska ”klicka mig in på”. Hemsidor som erbjuder bra priser under Black Week 2021. Sedan kör vi. Det kommer sannolikt att ta en hel kväll, och jag får inte ens betalt. Black Week 2021 borde vara någonting jag kan skriva in i mitt CV. Kanske borde jag skriva med det som projektanställning i min LinkedIn-profil. ”Black Week 2021 – Sambandscentral för beställningar av många olika slag”. Jag utgår ifrån att det hade hjälpt min karriär framåt föga. Därför tror jag trots allt att jag avstår.

Black Week 2021 blev mer hysteriskt än någonsin under den stora beställningsdagen. Det uppstod konflikter internt i familjen. Någon tyckte att någon annan minsann trängde sig i kön. Mamma och pappa var oense om vad de skulle lägga sina pengar på. Black Week 2021 var ingen lek, inte alls. Det var blodigt allvar för människor som till varje pris ville spara pengar på bra köp.

Jag förstår poängen folk gör när de säger att de gillar att stressa ner under Black Week 2021. Att shopping brukade vara att springa runt i fulla köpcenter och utföra huggsexa med sina medmänniskor. Med tanke på mina Black Week ser ut, särskilt den under 2021, så längtar jag nästan tillbaka till forna tiders shopping. 

Men bara nästan…

Facebook
Twitter
Pinterest
Reddit
Shape