7 tips för en hälsosam och hygienisk arbetsplats

Bara så du vet, ditt tangentbord, mus och telefon är ett hem för cirka 10 miljoner bakterier; det är 400 gånger mer än den genomsnittliga toalettsitsen. Och det är bara toppen av bakteriens isberg på kontoret. Hur säkerställer du en hälsosam och hygienisk arbetsplats? Vi har samlat 7 tips åt dig.
Medan du är upptagen och fokuserad vid ditt skrivbord hela dagen, förvandlas dammråttor till verkliga dammbollar i hörnen på ditt kontor, smulorna kraschar under dina fötter och köket förvandlas till ett Mecka för bakterier.
En grundlig rengöring varje vecka är därför ett måste för att säkerställa att din arbetsplats förblir hygienisk ren och för att förhindra dig från att drabbas av sjukdomar.

Det går att hyra in kontorsstädning genom städfirmor. Detta kan göras till ett bra pris och det kommer att bli ett resultat i världsklass. Om du är sugen på att få hjälp med kontorsstädningen så kontakta en städfirma nära dig som erbjuder tjänsten.

Den fula sanningen
Nu kan det se rent ut på ditt kontor med blotta ögat.
I verkligheten lurar bakterier överallt. Osynliga sjukdomsspridare som kan förvandla din arbetsplats till en ”farlig” ohälsosam miljö.
Du kan bara uppnå en hälsosam och hygienisk arbetsplats om du rengör den regelbundet.
Det är därför vi har samlat 7 rengöringstips till dig i den här.

Rengör tangentbordet och datorskärmen varje dag med rengöringsmedel
Det här är högst två minuter. Gör detta till en vanlig vana: till exempel varje morgon när du går in eller på kvällen innan du åker hem.
Speciellt viktigt om du regelbundet äter mat och dylikt bakom skrivbordet.

Och glöm naturligtvis inte ditt skrivbord: varje dag med en våt trasa med diskmedel eller tvättmedel för alla ändamål gör det underverk för ditt humör och din hälsa.
Det smartaste är att göra detta i slutet av din arbetsdag så att du kan börja vid ett rent och nytt skrivbord nästa morgon.

Fyll i alla viktiga rengöringsartiklar och ha alltid tillräckligt på lager
Vad behöver du alltid ha? Det här är grunderna som inte bör saknas på något kontor:
• en dammsugare (och dammsugarpåsar)
• en kvast och en mopp
• avfallspåsar
• rengöringsdukar
• en hink, svamp och tvättborste
• olika rengöringsprodukter , som rengöringsmedel, diskmaskinstabletter om du har en diskmaskin, allrengöringsmedel och rengöringsvinäger och toalettrensare

Ett annat extra tips: förvara alla rengöringsutrustningar på en fast plats och se till att alla alltid sätter tillbaka allt på samma plats, så att ingen någonsin behöver leta för att kunna använda utrustningen. Och utse någon som är ansvarig för beståndet.

Töm alla avfallsbehållare varje dag
Tips: det är mycket användbart om alla har sina egna papperskorgar vid sitt skrivbord.
Glöm inte köket heller: släng alla sopor varje dag. På detta sätt förhindrar du obehagliga lukter och oönskade små fyra- eller flerbensbor i ditt kök eller kontor.

Dammsug kök och matplatsen varje dag
Detta gör så att färre möss och andra gnagardjur rör sig i områden där det inte längre finns några rester.
Glöm inte att dammsuga bakom och under dina möbler minst en eller två gånger i veckan; detta är platser som kommer att samla på sig ordentligt med damm på kort tid.
Och glöm inte din kontorsstol. Du har ingen aning om hur mycket damm som samlas där varje dag.

Kylskåpet … det förtjänar rengöring en gång i månaden
På den månatliga städningsdagen ska du också kontrollera allt som är förbi datumet och kassera det.
För att förhindra att någon ”av misstag” äter någon av dina saker (som är en av de största irritationerna på kontoret, förresten ), kan det vara en idé att skriva ditt namn på dina saker och förvara det i kylen.

Gör det till en vana att alltid returnera smutsigt porslin till köket (inklusive kaffekoppar från dina gäster) och lägga dem i diskmaskinen.
Om du inte har en diskmaskin, boka tid för att begagnat porslin rengörs omedelbart (till exempel efter varje måltid) och återförs till skåpet när det är torrt. Detta kommer att förhindra berg av smutsiga tallrikar, koppar och bestick på disk.

Ta väl hand om växterna på ditt kontor.
Vattna dem regelbundet (ofta en runda med vattenkanna en gång i veckan är tillräckligt) och rensa bort fallna löv.

Facebook
Twitter
Pinterest
Reddit
Shape