Flyttstädning och dess fördelar

Jag har flyttat sedan jag blev vuxen. Det är sant. Faktum är att jag tror att det finns få 30-åringar i Sverige som flyttat lika mycket som jag. Det finns förklaringar till detta och en av dem är att jag är en flyktig person. Det råder inga tvivel om saken. När jag har satt på mig en strumpa på morgonen och ska ta på mig nästa har jag redan hunnit tröttna på den första och vill byta. Det är inte helt sant men det kunde verkligen ha varit.

Trots alla flyttar jag genomfört har jag aldrig någonsin anlitat proffs för flyttstädning. Är det inte otroligt? Jag har alltså genomfört 30 flyttar på ca 8 år och aldrig någonsin har tanken slagit mig. Nu däremot, när det var dags för min första ganska seriösa flytt: Då var det annorlunda. Nu skulle det äntligen bli dags för mig att teckna flyttstädning, och satan vad nöjd jag är över det såhär i efterhand. Jag ska berätta bakgrunden till varför jag beställde denna tjänst den här gången och vad det gjorde för mig.

Först och främst ska nämnas att jag nu flyttar med min familj till ett stort hus. Min fru föreslog flyttstädning men jag kände att vi inte ska ta det. Det där kan vi sköta själva, tänkte jag. Det skulle inte någon annan behöva göra. Hon lyckades tillslut övertyga mig åt att signa på för flyttstädning ändå och jag kände mig tveksam ända fram till dagen det skulle ske.

Det såg bokstavligt talat förjävligt ut i vår gamla lägenhet. Det såg ut som en plats som Gud hade glömt. Smusigt och sunkigt och äckligt efter alla år av spill och städslarv. Jag rynkade på nästan hela vägen fram till att jag låste dörren för sista gången. Nycklarna lämnades över till chefen för städteamet som skulle genomföra vår flyttstädning. ”Jag ber om ursäkt för vad ni nu kommer att se där inne” sa jag, nickade och stegade iväg i trapphuset. Han skrattade till och gick sedan in och såg efter. Som tur var tror jag inte att han var lika äcklad som jag. Han var trots allt professionell utförare av flyttstädning. Det borde ha höjt ribban för vad han kunde mäkta med.

Det var otroligt. Jag är så sanslöst nöjd med resultatet av vår flyttstädning. Framförallt är jag oerhört nöjd över att ha behövt göra såhär mycket: 0.

Till alla er som funderar och funderar. Framförallt till alla er som funderar över flyttstädning och landar i ett nej: tänk om, tänk rätt. Denna typ av tjänst är en ynnest och det är verkligen något som alla borde nyttja. Särskilt privatpersoner som kan nyttja RUT-avdraget. Det är knappt någon kostnad för flyttstädningen kvar.

Facebook
Twitter
Pinterest
Reddit
Shape