Konsultföretag för att hitta rätt

För er som undrar hur det gick i matchen förra veckan. Gå in på hemsidan och läs referatet som ska finnas där. Den här gången står det väldigt fina saker om mig och min vänsterfot. Det uppskattas om ni visar lite kärlek. Om inte annat för att min tränare ska förstå att jag, och min vänsterfot, borde starta varenda match.

Med det sagt så byter vi ämne. Senaste tiden har jag skrivit om mitt sökande av jobb. Jag har också tagit upp att jag haft kontakt med ett konsultföretag. Senast ni hörde från mig blev ni också varse att detta konsultföretag gett mig jobb. Javisst! Äntligen har jag tagit mig ur den väldigt onda cirkeln som arbetslöshet kan vara.

Idag ska jag skriva lite om mina upplevelser av konsultföretag. Jag tänker att det kanske kan hjälpa er som befinner er i liknande situationer.

Till att börja med så upplevde jag att mitt konsultföretag hade en genomgående professionalism, redan från början. Det var egentligen ganska sanslöst. De var otroligt skickliga på att ge ett gott intryck. Allting var väldigt planerat och ordnat. Som sökande hos konsultföretaget kände jag mig lugn. De hade koll på läget och det enda de behövde av mig var svar på deras frågor. Personen från konsultföretaget som jag fick träffa hade ett antal sådana. Det handlade mestadels om mina kompetenser. Vad hade jag att ge konsultföretagets kunder? Andra frågor var mer avslappnade. Det handlade om vad jag skulle vilja göra i framtiden, vem jag är i en grupp och lite sådant – blandat.

Om jag ser förbi professionalismen i detta konsultföretag är nästa sak jag reagerade på effektiviteten. Jag förstår verkligen inte hur detta gick till. Märk väl att jag har varit arbetslös i drygt ett halvår. Jag har sökt i stort sett varenda jobb som dykt upp på diverse jobbsajter. Några svar, oftast inga. Någon intervju som inte gick bra. När mitt konsultföretag tog tag i bollen så blev jag erbjuden ett jobb inom 24 timmar. Är det inte makalöst? Jag funderar på om det var något slags rekord även för dem. 

Nu riktar jag mig till er som fastnat i arbetslöshet och upplever det svårt att ta er ur: Testa konsultföretag! Det kan vara precis rätt för er.

Facebook
Twitter
Pinterest
Reddit
Shape