Konsultföretag löste förstajobbet

Direkt efter min gymnasieexamen gjorde jag som alla andra som jag känner – Jag tog ett jobb på fabriken. Så hade vi alltid gjort i området där jag kommer ifrån, och fan vet om det inte alltid kommer att vara så. Jag hade absolut ingen lust att jobba på fabriken. Alla hade pratat ner jobbet och jag kände mig kvävd av tanken. Men vad skulle jag göra då? Det fanns ju inga jobb att få, särskilt inte om man saknade erfarenhet, vilket jag gjorde. Nej, fabriken fick det bli vare sig jag ville det eller inte, och så var det med den saken.

Jag jobbade tre månader innan jag kände att det fick vara nog. De kommande 5 månaderna efter det tillbringade jag mestadels på fik tillsammans med polare. Arbetslösa polare som, liksom jag själv, hade hoppat av fabriksjobbet eller till och med vägrat det från första början. En dag kom inte en av mina polare till vår dagliga fika. När jag frågade om någon visste var han var sade en annan kille: ”Han har fått jobb via konsultföretag”. En av mina mindre allmänbildade vänner sa ”Vad fan är konsultföretag?”.

Efter att han fått frågan besvarad och dagens fika-session avslutades ringde jag Jesper. Jesper svarade inte, och det är klart – Han hade ju jobb via konsultföretag nu tydligen. Han ringde upp efter 17 och lät gladare än jag hört honom på länge. Jag frågade om allt med jobbet och konsultföretaget stämde. Han bekräftade och sa att han hade fått ett tremånaderskontrakt på en matvarukedja. Det lät inte som ett jobb som skulle falla honom i smaken, men han förklarade att första dagen var riktigt bra.

”Vad gjorde ni idag då?” frågade han sedan och jag svarade ”Vad fan tror du?”. Han sa sedan att han skulle snacka med kontaktpersonen på hans konsultföretag. Kanske skulle det finnas något för mig med. Kl 09.30, långt innan jag vanligen vaknade, ringde min telefon dagen därpå. ”Hej, jag heter Jenny och jag ringer från ett konsultföretag som din kompis Emil…”.

Jag hann tänka att det gick väldigt fort. När Jenny förklarade vad hennes ärende var trodde jag inte att det var sant. Samma kedja som Emil jobbade på behövde en extra personal. Den personalen skulle bli jag, om jag ville ha jobbet. Det visade sig vara en bra idé att komma i kontakt med konsultföretag.

Dagen efter stod jag redo att sortera och packa upp och sitta i kassan tillsammans med min bästa polare.

Facebook
Twitter
Pinterest
Reddit
Shape