Tvätt av glas med osmosvatten

Nuförtiden ser du det oftare, fönsterrengöraren i Stockholm som tvättar dina fönster utan stege. I stället för en stege använder han ett långt handtag med en borste för att tvätta fönstren. Denna metod kallas teleskopglastvätt. Osmosvatten används för detta. Genom denna artikel vill vi förklara hur osmossystemet fungerar och vilka fördelar som är. Vi försäkrar dig att detta system gör dina fönster renare än någonsin tidigare.

Anledning
Arbetsvillkoren har fastställt att det sedan den 3 juli 2006 inte längre är tillåtet att tvätta fönster ovanför andra våningen med en stege eftersom för många olyckor inträffade. Att falla från en stor höjd är ibland dödligt eller kan leda till oåterkallelig kroppsskada. En ställning eller flygplattform är då obligatorisk. Teleskopisk tvätt är säkrare för fönsterrengöraren och billigare än att anställa en körsbärsplockare.

Rengöring av fönster
På grund av det långa teleskopiska handtaget kan fönstret rengöras helt enkelt medans fönsterputsaren stannar kvar på marken. Detta är säkrare och det finns ingen risk att falla, vilket är en stor risk om det är på en stege. En annan fördel är att fönstren i slutändan är renare och håller sig rena längre, i motsats till det traditionella sättet att tvätta glas.

Fördelarna kort sagt:
• säkrare, ingen risk att falla för fönsterrengöraren,
• lägre kostnader
• följer lagar och förordningar,
• osmosvatten är inte skadligt för miljön eller för någon form av fönsterramar.

Osmosvatten
Vad är skillnaden mellan osmosvatten och vanligt kranvatten? I det vanliga kran- och regnvattnet så löses mineraler, salter, kalk, bakterier etc.. Dessa rester avdunstar inte och blir kvar på dina fönster. När det har regnat och vattnet har torkat ser du de berömda cirklarna i ditt fönster. Osmosvatten är vatten från vilket allt filtreras. Det är ”rent” vatten. Avjoniserat vatten används också i icke-underhållsfria batterier. Detta rena vatten lämnar inga rester på dina fönster helt enkelt för att allt filtreras bort. Indunstat osmosvatten lämnar därför inget bakom sig. Ditt fönster ska torka utan att droppar eller ränder gjort märken. Osmosvattnet appliceras med hjälp av ett utdragbart teleskophandtag. En borste är fäst vid det teleskopiska handtaget som fördelar osmosvattnet över fönstret. Osmosvattnet pumpas upp på stammen med hjälp av en slang. Osmosvatten sprutas ständigt under borstning. Du ser också att mycket vatten faller ner. Man tror ofta att kraft måste utövas på fönstret för att rengöra fönstret. Detta är inte nödvändigt eftersom osmosvattnet ansluts till smuts i fönstret och kraften som det borstas med påverkar inte rengöringen fönstret. Eftersom osmosvattnet ansluts till smuttset drar osmosvattnet smuts, som det var, från fönstret till och med in i porerna i glaset. Efter tvättning sköljs fönstret med osmosvatten, vilket tar bort den sista smuts från lederna och sömmarna. Tvätt av glas med osmosvatten rengör djupare och har ett renare resultat än det traditionella sättet. När det finns fågelbajs på fönstren tas det lätt bort från fönstren i 80% av fallen. Osmosvattnet säkerställer att fågelns avfall på fönstret dras av och efter några borstar är fönstren fria från avföringen.

Traditionell fönsterrengöring
Om dina fönster aldrig har tvättats med osmosvatten, kanske fönstret inte torkar lika bra första gången som det borde. Detta beror på att porerna i glaset fortfarande är fulla av gammal smuts och tvålrester. Speciellt om det inte har varit tvätt under en lång tid och / eller den tidigare fönsterrengöraren har använt mycket löd, finns det en betydande rest i fönstret. Fönsterrengöringssåpan garanterar också att gummit glider smidigt. När du tvättar först med osmosvatten ser du också att mycket tvål släpps ut i fönstret. Ibland skummar det. Det gamla toppskiktet måste först tas bort.
Efter den första tvätten fortsätter rengöringsprocessen ett tag. Osmosvattnet absorberar gammalt smuts eftersom det tränger igenom porerna i glaset. När vattnet har torkat återstår en liten mängd gammal smuts på fönstret, som du ser som små fläckar i fönstret. Det är därför första gången alltid sköljs extra bra för att skölja bort gammal smuts och tvålrester så bra som möjligt. I 94% av fallen åtgärdades detta med den andra tvätten med osmosvatten. Därefter blir fönstren renare och renare längre, så att ytan blir mjukare till vilken mindre smuts kan fästa.
En fråga om osmosvatten är skadligt för ramen och / eller miljön har vetenskapligt undersökts. Den Svenska organisationen genom tillämpad vetenskaplig forskning har visat att osmosvatten inte har några skadliga effekter på någon form av ram eller fasad. Denna studie visade också att den inte har några skadliga effekter på miljön. Osmosvatten är drickbart, men det behövs inte för någonting och det är bättre att dricka kranvatten. Detta beror på att kranvatten innehåller mineraler, kalcium, magnesium etc. vilket är friskt eftersom din kropp behöver dessa ämnen.

Facebook
Twitter
Pinterest
Reddit
Shape